Veel gestelde vragen

is waxen hetzelfde als harsen?

Nee, harsen is de methode die bij veel schoonheidsspecialistes gebruikt wordt; vaak wordt daar gewerkt met een roller en strips. Deze methode is door iedereen makkelijker te leren, maar levert niet het ultieme resultaat op. Kortom, gemak voor de schoonheidsspecialiste, maar ongemak voor de klant. Waxen is de manier van ontharing die internationaal de standaard is. Met een spatel wordt de wax aangebracht om daarna met zo min mogelijk ongemak verwijderd te worden.

welke waxsoorten zijn er?

De 2 waxsoorten die ik gebruik zijn hardwax en softwax.

  • Hardwax, ook wel filmwax genoemd, wordt gebruikt door de meest gevoelige lichaamsdelen (bikini, oksels, gelaat) en softwax voor de rest van het lichaam. Hardwax hecht zich enkel aan het haar, niet aan de huid en wordt vanzelf hard. Zodra de hardwax voldoende hard is, wordt de waxstrook met één trekbeweging verwijderd.
  • Softwax wordt verwijderd met katoenen strips nadat er een dun laagje softwax is aangebracht op de te ontharen huid. Bij softwax hoeft niet te worden gewacht tot de wax hard is geworden. Daarom wordt softwax ook gebruikt bij grotere lichaamsdelen, om snel en efficiënt te kunnen waxen.

hoe lang moeten mijn haartjes zijn?

De ideale lengte is 5mm en de maximale lengte is 1,5cm. Bij te korte haartjes heb je kans dat de haartjes afbreken en je dus een minder mooi resultaat hebt. Bij langere haren is het waxen gevoeliger.

kan ik tussen 2 waxbehandelingen scheren?

Dat kan, maar je beinvloedt hiermee het resultaat van waxen. Daarbij komen de haren harder terug waardoor de volgende waxbehandeling aanvoelt als de eerste keer.

wanneer kan ik niet waxen?

Waxen is eigenlijk voor iedereen mogelijk, behalve bij het volgende medicijn gebruik, waxen kan in combinatie met deze medicijnen een extra gevoelige en/of zwakke huid veroorzaken:
– Retin A
– Renova
– Differin
– Isotretioin
– Roaccutane

hoe kan ik mijzelf voorbereiden op de waxbehandeling?

Het belangerijkst is om 24 uur voor en na de behandeling:
– Niet van de zonnebank gebruik te maken
– Niet zonnebaden zonder beschermende kleding
– Niet intensief sporten, dit is verband met irritatie door transpiratie
– Niet scrubben
– Eventueel na de behandeling een verzorgende creme te gebruiken die de huid kan herstellen

hoelang blijven de haartjes weg na een behandeling?

Waxen is een tijdelijke ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 4 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen de dode huidcellen, wat je huid heerlijk zacht en glad maakt.

fb_1 afspraak prijs